Valmorel

Valmorel ligt in het skigebied Grand Domaine. Het skigebied ligt in het Franse Savoie en dat is terug te zien in de authentieke bouw van de chalets.

De sfeer is van een oud bergdorp. De liften en pistes zijn modern.

Valmorel is een charmant en gezellig skidorp met chalets gemaakt van hout en natuursteen vol restaurants en winkeltjes. Valmorel is een voetgangersgebied en vanuit de meeste appartementen kun je zo de piste op skiën.

Skiën is hier voor beginners heel goed te doen. Voor gevorden zijn er ook een paar zwarte skipistes.

Een ander dorp in het skigebied Le Grand Domaine is Saint François Lonchamps. Het skigebied is goed voor 153 kilometer aan goed geprepareerde en brede pistes. ‘La Lauzière’ is een afdaling voor de meest ervaren wintersporters, bestaande uit anderhalve kilometer zwarte pistes. Op de hellingen van de Col de Gollet en Mottet vind je daarnaast een uitdagende zwarte buckelpiste. Natuurlijk heeft dit skigebied meer te bieden dan alleen de uitdagende zwarte pistes. Voor beginners en gevorderden zijn er tientallen blauwe en rode pistes te vinden. Ze zijn over het algemeen vrij breed, dus ideaal om te leren skiën. Bovendien zijn er een aantal uitstekende skischolen aanwezig om beginnelingen ‘het vak’ te leren.

De hoogte van Le Grand Domaine (1400 tot 2550 meter) en de meer dan honderd sneeuwkanonnen zorgen samen voor een sneeuwzeker gebied.

Sorry, geen skibestemming gevonden. Probeer een andere zoekterm. Skigebieden overzicht

Laat wat van je horen

*